A Bejo vetőmagokról bővebben

 

 

A Bejo Zaden zöldségfajták vetőmagvait csávázva, a Bejo Zaden cég eredeti csíravédő kiszerelésében hozzuk forgalomba. A forgalmazott vetőmagok megfelelnek az 55/2002. sz. EU direktívának, valamint a 2003. évi LII. Vetőmagtörvény és az 50/2004 (IV. 22) FVM rendelet előírásainak, és géntechnológiával módosított szervezetet, vagy abból előállított terméket nem tartalmaznak.

Minden tasakon fel van tüntetve a kiszerelés időpontja és a javasolt felhasználási határidő. A vetőmagtételek általában a javasolt felhasználási határidő lejárta után is megfelelőképpen csíráznak szakszerű tárolás esetén, azonban a lejárt szavatosságú vetőmag csíraképességét a felhasználás előtt tanácsos ellenőrizni, ellenőriztetni.

A forgalmazott vetőmagtételekhez nem bocsátunk ki vetőmag minősítő bizonyítványt, a csíraképességet minden esetben vagy az árut kísérő szállítólevélen, vagy a számlán tüntetjük fel. Növényútlevél köteles fajok esetében a növényútlevél száma a tasakokon van feltüntetve, a számlán vagy szállítólevélen a növényútlevél számát külön nem jelezzük.