[–more–]
A zöldségtermesztés specializált és intenzív tevékenységgé vált. A kíváló minőség iránti növekvő igények következtében a zöldségtermesztők és a palántanevelők keresik a jó minőségű alapanyagokat.
A speciális vetőmagformák és a vetőmag minőségével kapcsolatos információk iránti növekvő igény javító hatással volt a kelési erélyre és a szükséges növények számára.
A vetőmag természeti termék. A gyakran változó környezeti hatások befolyásolják a végső eredményeket. Gyakran nem lehetséges részletes információkat megadni a kelési erélyről illetve a vetőmag más fizikai tulajdonságairól. Annak érdekében, hogy a vevők igényeinek megfeleljen, a BEJO minőségi sztenderdeket állított fel a különféle vetőmag kategóriákban.
A csírázási százalékok a BEJO által felállított minimális követelmények, melyeket az ISTA módszerei és határértékei alapján állapított meg.